Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

ΙΕ΄ Διάλογος Ερμή – Elzin

Ερμής λέει:

Το να είσαι απολύτως τίποτα, χωρίς Εγώ, σημαίνει μια πλήρη αντίφαση με όλα όσα έχουμε μάθει.

Όταν είσαι τίποτα, είσαι τα πάντα. Όχι μέσα από το δυνάμωμα της θέσης σου, ή την αύξηση του πλούτου και της δύναμης σου.

Όχι μέσα από την έμφαση που δίνεται στο Εγώ, αλλά με τη συνεχή διάλυση αυτής της συνείδησης που δημιουργεί τη δύναμη, την απληστία, τη ζηλοφθονία, την κτητικότητα, το φόβο και το πάθος.

Υπάρχει πλήρης ασφάλεια, όταν δεν είσαι τίποτα, που σημαίνει να μην είσαι κάτι που η σκέψη έχει δημιουργήσει.

Όταν παρακολουθείς άγρυπνα τον εαυτό σου, γίνεσαι απόλυτα συνειδητός, ελευθερώνεις το νου και την καρδιά σου και γνωρίζεις την αρμονία που είναι πληρότητα.

Η κατάσταση της αρμονίας και της πληρότητας δε σημαίνει άρνηση της ζωής όπως την «ξέρουμε». Σημαίνει ζωή ειρηνική για όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς συγκρούσεις και πολέμους.

Elzin λέει:

Είναι σίγουρα μια ιδεατή επιθυμητή, ονειρεμένη κατάσταση αυτή που περιγράφεις και “κοινωνία αγγέλων” …που μας αφορά όλους και για να υφίσταται μάλλον χρειάζεται να αποτελείται από όλους … και να συμφωνούν όλοι…

Μέχρι τότε έχουμε δρόμο και δουλειά..να μην το ξεχνάμε και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του σε συνεργασία με τους άλλους.

Διαφορετικά …αν αποτελείται από 2-3 άτομα ειρηνικά σε νιρβάνα κατάσταση ύπαρξης παραδείσου, μάλλον αυτά ζουν στον ονειρεμένο κόσμο τους και γύρω τους μαίνεται… η πραγματική κόλαση των υπολοίπων.

Το πρόβλημα είναι η συνεργασία σε μια κοινή βάση. Ο καθένας μόνος του φτιάχνει το παράδεισο ή την ιδιωτική του κόλαση.

Μια Κοινωνία Ανθρώπων μπορεί να υπάρξει και πως;

Σημείωση Ερμή: Αν και κάθε διάλογος, γενικά μπορεί να κατανοηθεί από μόνος του, θα βοηθούσε πολύ τον αναγνώστη να παρακολουθήσει χρονολογικά τους διαλόγους. Ορισμένα θέματα που τίθενται υπό μορφή ερωτήσεων απαντώνται στον νεότερο χρονολογικά διάλογο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να μπερδεύουμε το εγώ με την πραγματική ύπαρξη του Είναι.