Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΤΑΟ, ο «Δρόμος» (Α΄)



Ο σπόρος, (η ουσία), είναι η αρχέγονη, αληθινή, ενοποιημένη ενέργεια. Ο καθένας διαθέτει την ουσία και είναι ικανός να επιστρέψει στη ρίζα. Ο καθένας κατέχει το πνεύμα και μπορεί να γυρίσει στη νεότητα.

Εκείνο που είναι τεχνητό, είναι η επιρροή κάθε είδους πράξης του ανθρώπου. Αυτή η επιρροή μαζί με την ενέργεια των δυνάμεων της αποκτηθείσας προσωπικότητας και τις σωρευμένες γνώσεις, θάβει τη μία πραγματικότητα μέσα σε μυριάδες αντικείμενα.

Ο άνθρωπος όταν μπλέκει στις παροδικές εξαρτήσεις, χρησιμοποιεί τη δύναμη του εξωτερικά, στον αγώνα για επικράτηση και την επιθυμία για δύναμη. Αποδέχεται το απατηλό και εγκαταλείπει το πραγματικό.

Οι άνθρωποι γερνούν γιατί είναι βυθισμένοι στα συναισθήματα και τα πάθη. Αμέτρητες έγνοιες προσβάλλουν το νου τους, μυριάδες υποθέσεις φθείρουν το σώμα τους, αναλώνοντας τη ζωτικότητα τους και εξαντλώντας το πνεύμα τους.

Όταν οι άνθρωποι γεννώνται, οι τρεις θησαυροί τους, ζωτικότητα, ενέργεια και πνεύμα, είναι ένα αναπόσπαστο σύνολο. Ύστερα, όταν ανοίγεται η γνωστική συνείδηση, οι θησαυροί αυτοί διαρρέουν μέσω των αισθήσεων.

Η ζωή των ανθρώπων εξαρτάται από τους τρεις θησαυρούς, όταν είναι μαζί οι άνθρωποι ζουν και όταν σκορπίζονται πεθαίνουν.

Το ανθρώπινο σώμα είναι σα μαριονέτα, κάτι αδρανές, το πνεύμα είναι σαν το άτομο, η ενέργεια είναι σαν το σχοινί. Το πνεύμα κινεί την ενέργεια και η ενέργεια κινεί το σώμα.

Διατήρησε τη ζωή μέσω της πληρότητας του πνεύματος, της αφθονίας της ενέργειας και της σταθερότητας της ζωτικότητας.

Συγκεντρώνεις ενέργεια όντας εγκρατής, φυλάσσοντας τη ζωτικότητα και τρέφοντας το πνεύμα.

Όταν η ενέργεια είναι άφθονη και το πνεύμα πλήρες μπορείς να επεκτείνεις τη διάρκεια της ζωής σου, χωρίς εκφυλισμό.

Όσο παραμένει έστω και η παραμικρή αρνητική ενέργεια, δε θα γίνεις αθάνατος. Όσο παραμένει έστω και η παραμικρή θετική ενέργεια, δε θα πεθάνεις.

Επιλογή από το έργο, «Η Αφύπνιση στο ΤΑΟ», του Λιου Ι Μινγκ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως επιτυγχάνεται η πληρότητα του πνεύματος?

greenlion είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.