Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΙΑ΄ Διάλογος Ερμή – Elzin

Ερμής λέει:

Η λειτουργία του λογικού δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει μια τελική ικανοποίηση στις βαθύτερες πνευματικές μας ανάγκες.

Όταν φθάσεις σε μια κατάσταση τέλειας ακινησίας, όλα τα σημάδια της ζωής εξαφανίζονται, όπως και κάθε ίχνος περιορισμού.

Τα τέσσερα στοιχεία χάνουν το βάρος τους. Διεισδύεις στη φύση των πραγμάτων.

Έτσι φανερώνεται ο γνήσιος εαυτός σου, που είναι το πρωταρχικό πρόσωπο του είναι σου.

Εκεί κατοικεί η γαλήνη, η μη δράση και η ανέκφραστη χαρά.

Elzin λέει:

” Η λειτουργία του λογικού δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει μια τελική ικανοποίηση στις βαθύτερες πνευματικές μας ανάγκες.”

Είναι όμως ένα όχημα για να φθάσεις κάπου περνώντας μέσα από τον κόσμο της ύλης και του τονάλ και δουλεύοντας την, καλά και συμπληρωματικά με την σιωπηλή γνώση του πνεύματος πέρα από τα λόγια.

Είναι και μια δικλείδα ασφαλείας για το κολύμπι σε βαθειά άγνωστα νερά του ναγουάλ.
Διαφορετικά καταργώντας την, είναι φυγή από την πραγματικότητα , που είναι η πρόκληση μας.

Και είτε γίνεται μέσω ναρκωτικών ουσιών, είτε μέσω θρησκευτικών και άλλων δοξασιών, είτε μέσω στρουθοκαμηλισμών, είναι φυγή από το πεδίο της μάχης και συνθηκολόγηση, παράδοση.

“Όταν φθάσεις σε μια κατάσταση τέλειας ακινησίας, όλα τα σημάδια της ζωής εξαφανίζονται, όπως και κάθε ίχνος περιορισμού.”

Ναι. βεβαίως, αλλά αυτό αφορά το Πνεύμα, πριν και μετά την υλοποίηση του. Στο κόσμο της ύλης είμαστε υλοποιημένα πνεύματα και δεν μπορούμε να το ξεχνάμε και να το παραβλέπουμε.

Αυτό είναι το δώρο της ζωής και της ύπαρξης. Στην ανυπαρξία “όλα είναι ένα” και δεν υπάρχουν μάλλον προβλήματα , διακρίσεις και διαχωρίσεις… ούτε προκλήσεις και μάθηση.

Εμείς μιλάμε από αυτήν την πλευρά, δεν έχουμε γίνει πνεύματα ακόμη άυλα. Έτσι δεν μπορούμε να καταργήσουμε την λογική ή να την υποβαθμίσουμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να την συμπεριλάβουμε στην σημαντική της θέση και να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε ως ένα βαθμό και …με αυτήν.

Και μέχρι να βρούμε τον γνήσιο εαυτό μας….έχουμε πολύ δουλειά και δρόμο ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: